17/04/2023

Acteur Hein van der Heijden speelt mee in Het was Zondag in het Zuiden

Acteur Hein van der Heijden is toegevoegd aan de cast van Het was Zondag in het Zuiden. Met zijn hoofdrol in de spektakelmusical keert Hein tijdelijk terug naar Limburg én na 20 jaar naar de musical. Van der Heijden speelt burgemeester Ruiters die zwaar onder vuur komt te liggen tijdens de overstromingen in 1993 in Limburg.

Producent en regisseur Servé Hermans: ‘Voor deze productie zijn we binnen de cast altijd op zoek naar de combinatie tussen theater- en musicalacteurs. Dat Hein van der Heijden met zijn staat van dienst aan deze productie deel wil nemen, beschouw ik als een groot voorrecht. Hein heeft een indrukwekkende carrière als acteur en keert stiekem ook weer een beetje terug naar een oude liefde. De musical. Hij speelde hoofdrollen in Sinatra That’s Life en The Lion King. Ik ben trots dat we deze Limburgse topper na omzwervingen in Amsterdam en Den Haag weer eens in zijn geboorteprovincie mogen ontvangen.’

Hein van der Heijden (Heerlen) is lange tijd verbonden geweest aan Toneelgroep Amsterdam en sinds 2016 aan Het Nationale Theater in Den Haag. Hij geldt als een van de beste toneelacteurs van zijn generatie. In 2012 won hij de hoogste toneelonderscheiding, de Louis d’Or. In Het was Zondag in het Zuiden speelt Van der Heijden de rol van burgemeester Ruiters. Tijdens de overstromingen in 1993 was de burgemeester niet bij machte om de crisis te leiden en verdween hij plots spoorloos. Het verhaal is losjes gebaseerd op het verhaal van Burgemeester Engelbertus Mooren van Arcen en Velden.

Hein van der Heijden: ‘Ik ben enorm verheugd om met Servé Hermans en Toneelgroep Maastricht te gaan werken. Vroeger in Heerlen wilde ik altijd meedoen in een band en nu mag ik op een prachtig podium spelen met de muziek van Rowwen Hèze. Het wordt een zinderende zomer.’

Lees het interview met Hein van der Heijden in de Limburger van maandag 17 april: Interview Hein van der Heijden 170423.

fotografie: Jean Pierre Jans