25/04/2023

Hoofdrol voor Buddy Vedder in Het was Zondag in het Zuiden

 

Buddy Vedder gaat één van de hoofdrollen spelen in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. ‘Buddy Vedder is één van de meest veelzijdige entertainers van dit moment, we zijn zeer trots dat hij toetreedt tot de cast van de spektakelmusical’, aldus producenten Servé Hermans en Leon Thommassen.

Buddy Vedder speelt de Heilige Anthonius

Servé Hermans: ‘Buddy is een allround artiest en entertainer van het puurste soort. Musiceren, acteren, presenteren, hij draait er zijn hand niet voor om. In de gesprekken voorafgaand aan ons gezamenlijke avontuur treft de energie en het engagement van Buddy me steeds zeer. Ik gloei van trots dat we dit talent aan onze productie kunnen koppelen. Buddy zal de Heilige Anthonius gaan spelen, één van de hoofdrollen in Het was Zondag in het Zuiden. Als Heilige Anthonius wordt hij de verteller en het geweten van de musical. Hij zet de tijd stil en weer aan, hij manipuleert en neemt op die manier het publiek mee in het verhaal.’

Buddy Vedder: ‘Wanneer je de kans krijgt om samen met Toneelgroep Maastricht een voorstelling te maken, spits je de oren. Het verhaal is aangrijpend, actueel en speelt zich af in het voor mij vertrouwde Limburg. Als kind kwam ik hier vaak, omdat mijn grootouders in het Zuiden woonden. Ook zij hebben te maken gehad met de overstromingen en alles wat daarmee gemoeid ging. De rol zet mijn creatieve motoren op volle toeren, daagt mij muzikaal uit en maakt dat ik op acteergebied alles uit de kast moet halen. Maar iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een uitdaging het liefst met beide handen aanpak!’

Het was Zondag in het Zuiden In het nieuws
Vanavond, dinsdag 25 april, is Buddy te gast in het tv-programma Tijd voor Max vanaf 17.10 uur op NPO1. Hij vertelt over zijn rol in de musical en Rowwen Hèze en Magtel spelen in de uitzending live de nieuwe singel Ma’s Water die speciaal geschreven is voor Het was Zondag in het Zuiden.
Luister hier alvast Ma’s water op spotify.

Lees ook: Buddy in De Limburger 25-04-23 en in het AD en 1Limburg van 25 april.

En nog een luistertip! Vanmiddag 25 april zijn producent en regisseur Servé Hermans en acteur Hein van der Heijden te gast in het radioprogramma Villa VdB op NPO1! Vanaf 15.15 uur praten ze je bij over de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden.