Meest gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de belangrijkste vragen. Kijk of je vraag erbij zit. Zo ja, klik op de vraag en je ziet het antwoord.

Hoe kan ik tickets bestellen?

Klik op de knop “ koop tickets” bovenaan de pagina. Je komt dan op de bestelpagina van Eventim, dit is het officiële verkoopkanaal van Het was Zondag in het Zuiden.

Ik heb een vraag over mijn tickets waar kan ik terecht?

Voor vragen over je bestelling kun je terecht bij het platform waar je de tickets hebt aangeschaft. Kom je er niet uit dan kun je contact opnemen met onze ticketingpartner Eventim. Je kunt mailen naar www.eventim.nl/help/contact of bellen naar 0900-1353 (0,60 p/m)

Ziekte, verhinderd zijn, vergeten zijn om te komen ed. is geen reden voor terugbetaling van gekochte kaarten. In geval van ziekte adviseren we je (indien je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten) om iemand anders mee te nemen, of om de kaarten aan te bieden via het speciaal hiervoor ingerichte Eventim platform Fansale, waar kaarten op een eerlijke en veilige manier kunnen worden doorverkocht.

 

Zijn er rolstoelplaatsen beschikbaar?

Ja, er zijn per voorstelling 16 rolstoelplaatsen beschikbaar. Je kunt deze boeken via onze ticketingpartner Eventim via 0900-1330 (lokaal tarief). De prijs voor een rolstoelplaats en de begeleider bedraagt 42,75 p.p.

Hoe bestel ik gratis tickets voor kinderen?

Per avond is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar voor kinderen tot en met 12 jaar. Deze kaarten zijn alleen beschikbaar op rang 1.
Je boekt deze kaarten door bij het kiezen van de kaartsoort bij Rang 1 te kiezen voor de kaartsoort Gratis Kind (tm 12 jaar). Als deze kaartsoort er niet meer bij staat, betekent dit dat er voor die voorstelling geen gratis kaarten meer beschikbaar zijn. Per volwassene kunnen er maximaal 4 gratis kinderkaarten geboekt worden.

Op welke rij kan ik het beste zitten als ik slecht ter been ben?

Indien je slecht ter been bent kun je het beste op rij 18 plaatsnemen. Het gehele publiek loopt namelijk via een licht hellend vlak de tribune op en dat komt uit op rij 18.

Moet ik mijn e-tickets printen?

Je hoeft het e-ticket niet te printen. We kunnen ze vanaf de telefoon inscannen.

Hoe lang duurt de voorstelling?

Het was Zondag in het Zuiden duurt (inclusief pauze) tot 23.10 uur.

Vanaf hoe laat kan ik terecht in De Doolhof?

De Doolhof is vanaf 19.00 uur geopend. Vanaf 19.30 uur kun je plaatsnemen op de tribune.

Hoe kan ik een groepsreservering boeken?

We kunnen groepsreserveringen (vanaf 20 personen) en arrangementen geheel naar wens samenstellen. Vul hier je wensen in, dan wordt er contact met je opgenomen voor een reservering op maat.

Is de tribune overdekt? Gaat de voorstelling door als het regent?

De musical is in de openlucht. Het publiek zit onder een overkapping maar het kan ’s avonds toch best fris zijn. We raden aan de kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. De musical gaat ook door als het regent.

Wordt er Nederlands of dialect gesproken in de musical?

In de musical wordt Nederlands gesproken.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er is een parking aan het NS Station (volg de gele aanwijsborden route 1, afstand plm. 200 meter) en een parking aan de Raadhuislaan (volg de gele aanwijsborden route 2, oprijden bij Albert Heijn, afstand plm. 500 meter). Langs de Calvariestraat kunnen in de berm auto’s geparkeerd worden aan de Doolhofzijde (dwars-parkeren). Aan de ingang van De Doolhof is een Kiss and Ride zone om mensen af te zetten. Voor invaliden zijn er dicht bij de ingang enkele parkeerplaatsen gereserveerd. Wij raden aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet te komen.

 

Kan ik contant betalen in het theater?

Het is niet mogelijk om contant te betalen in het theater.

Is De Doolhof goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

De Doolhof ligt op 400 meter van NS Station Tegelen.

Naar Maastricht vertrekken de treinen om 23.38 uur en 00.08 (overstappen in Roermond). Naar Venlo vertrekken de treinen om 23.22, 23.52 en 00.22 uur. Naar Eindhoven vertrekt de trein om 00.08 uur (overstappen in Roermond).

Check altijd zelf de actuele treintijden op https://9292.nl/

 

 

 

 

Is er een ringleiding in De Doolhof?

In De Doolhof is ringleiding aanwezig voor slechthorenden. Deze is beschikbaar op rij 1 t/m 16.

Voor welke leeftijd is de voorstelling geschikt?

Het was Zondag in het Zuiden is bedoeld voor bezoekers van 8 jaar en ouder. Er gelden geen speciale tarieven voor kinderen. Gelieve de minimum leeftijd te respecteren voor het plezier en de rust van je kind, jezelf en voor de andere toeschouwers. Baby’s kunnen in geen geval worden toegelaten.

Is de cast tijdens alle voorstellingen dezelfde?

De rolbezetting is in principe zoals op de website wordt gecommuniceerd. Het was Zondag in het Zuiden behoudt zich het recht voor om de bezetting – zonder aankondiging vooraf – te wijzigen. Dit is geen reden voor restitutie van tickets.

Op vrijdag 14 juni zal Buddy Vedder niet meespelen. Alle andere avonden speelt hij wel.

Speelt Rowwen Hèze mee in de musical?

In de musical gebruiken we bestaande muziek van Rowwen Hèze. Daarnaast heeft Rowwen Hèze een nieuw lied gecomponeerd speciaal voor de musical. Deze muziek wordt tijdens de musical live uitgevoerd door de cast en een band, niet door Rowwen Hèze.

Welke stoelen staan er op de tribune?

De tribune bevat plastic kuipstoelen.

Mag ik foto’s en geluidsopnamen maken tijdens de voorstelling?

Het is niet toegestaan om op enige wijze foto en/of video opnames te maken van de voorstelling.

Mag ik eten en drinken tijdens de voorstelling?

Er is een mogelijkheid om een drankje of snack aan te schaffen bij de horecagelegenheid voor aanvang van de voorstelling en gedurende de pauze. Er zijn alleen sta tafels op het horecaplein. Je kunt je consumptie meenemen naar de tribune. Het meenemen van eigen eten, drank en snoep tijdens de voorstelling/in de zaal is niet toegestaan. Je kunt ook nu al koffie/thee met vlaai en/of een borrelbox reserveren voor de dag dat je naar de voorstelling komt. Je kunt die bestellen via Eventim onze ticketingpartner. Klik hier voor de mogelijkheden.

Is er een garderobe?

Er is geen garderobe. Je kunt je jas meenemen op de tribune. Grote tassen en rugzakken zijn niet toegestaan.

Is er een plek waar ik kan roken?

Het theater is rookvrij.

Zijn er arrangementen mogelijk bij de voorstelling?

Bij het kopen van de tickets via Eventim kun je koffie/thee met vlaai en/of een borrelbox bestellen. Indien je al in het bezit bent van tickets, is het ook nog mogelijk om de arrangementen na te bestellen. klik hier om te reserveren.

Bilderberg Hotels in Venlo en Tegelen bieden een overnachtingsarrangement aan. Klik hier.

Hoe kan ik Het was Zondag in het Zuiden cadeau doen aan iemand anders?

Met de Eventim Cadeaubon kun je vrienden of familie een leuk cadeau geven. Zij kunnen met deze bon tickets kopen voor Het was Zondag in het Zuiden. De cadeaubon is heel gemakkelijk te gebruiken: men kiest tickets bij www.Eventim.nl voor Het was Zondag in het Zuiden en betaalt met de Eventim Cadeaubon en de kaarten komen zo snel mogelijk hun kant op.

Wat moet ik doen als ik te laat ben?

We adviseren je om ruim op tijd te komen vanwege de drukte en vanwege het stipte aanvangsuur. Als je te laat komt dan zal een medewerker van Het was Zondag in het Zuiden bepalen wanneer het een geschikt moment is om je alsnog in de voorstelling toe te laten en waar je kunt zitten. Te laat komen is geen reden voor restitutie of omboeken van tickets.

Kan ik mijn hulphond meenemen?

Dieren zijn niet toegestaan met uitzondering van hulphonden.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Gaat het over uw tickets? Neem dan contact op met onze ticketingpartner Eventim. Je kunt mailen via het contactformulier www.eventim.nl/help/contact of bellen naar 0900-1353 (€ 0,60 p/m).

Gaat het over de voorstelling? Neem dan contact op via hetwaszondaginhetzuiden@toneelgroepmaastricht.nl

Partners

 

 

Met dank aan Pieter Winkelmolen voor het gebruik van videodocumentaire: ’t kwaam te hoeeg