Wo 19 juli t/m Za 2 september
Openluchttheater de Doolhof | Tegelen

 

spektakelmusical met muziek van rowwen Hèze

NOG SLECHTS 5 WEKEN TE ZIEN!

 

‘Muziek van Rowwen Hèze belangrijkste troef’ – De Volkskrant ★★★★

‘Kippenvel onvermijdelijk’ – De Limburger ★★★★

‘Troostrijke voorstelling over verlies en terugvinden van wat je bent kwijtgeraakt’ – Theaterkrant

‘Invoelbare oprechtheid in technisch spektakel’ – Musicalsites ★★★★★

‘Met recht spektakelmusical’ – I Love Theatre ★★★★★

‘Sterke cast’ – Musicalweb ★★★★

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Venlo presenteren van 19 juli tot en met 2 september Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Renée van Wegberg, Buddy Vedder, Hein van der Heijden, Suzan Seegers, Wim van den Driessche, Raymond Kurvers, Anne-Mieke Ruyten, Martijn van der Veen, Tim Stuart en Victor Lammertijn.  De locatie is het openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Luister alvast de podcast met de achtergrondverhalen.

Het was een Zondag in het Zuiden is nog slechts 5 weken te zien.

 

Het Verhaal

Het was Zondag in het Zuiden

 

De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de onrustige Maas als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar daar denkt de radioredactie van Omroep Limburg anders over. Sarahs ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan. Een gemeenteraad komt samen om het dorp te beschermen. Burgemeester Ruiters denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Verhalen

Na de bekendmaking van de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden namen veel mensen contact met ons op om hun verhalen over de overstromingen met ons te delen. We besloten een aantal daarvan op de website te zetten en zijn de reeks in december gestart met Tom Doesborg die in 1993 als jonge journalist verslag deed van de overstromingen. Regisseur Servé Hermans heeft zich laten inspireren door de belevenissen van Tom. Zijn verhaal, zijn ervaringen, vormen de kern van Het was zondag in het Zuiden. Inmiddels is de reeks uitgebreid naar 6 en komen er de komende maanden nog meer verhalen bij.

Toeristische samenwerkingen

Het was Zondag in het Zuiden werkt samen met organisaties in Limburg die zich ook bezig houden met de rol die de Maas vervult in het leven van vele Limburgers.
Lees hieronder meer.

Nieuwsbrief

Registreer je nu en blijf altijd op de hoogte.

Partners

 

 

Met dank aan Pieter Winkelmolen voor het gebruik van videodocumentaire: 't kwaam te hoeeg